Skvelá je aj grilovaná koreňová zelenina! V kombinácii s kozím syrom nebudete mať nikdy dosť a na mäso si ani nespomeniete.
INGREDIENCIA
- 350 g mrkvy
- 350 g pastináku
- 350 g červenej repy
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 lyžice červeného vínneho octu
- soľ
- čerstvo mleté korenie
- 8 vetvička tymiánu
- 2 lyžice trstinového cukru
- 200 g kozieho syra
POSTUP
- Všetku zeleninu najskôr umyte a olúpte.
- Mrkva a paštrnák nakrájajte pozdĺžne, ak sú príliš veľké, repu prekrojte na polovicu a dajte do misy.
- Z oleja, octu, soli a korenia si v miske rozmiešajte zálievku, ktorú prilejte k nakrájanej zelenine a všetko dobre premiešajte.
- Dajte na plech, rozložte tymián, posypte cukrom a položte kozím syrom.
- Vložte do vyhriatej rúry a pečte na grile pri 200 ° C asi 25 minút, kým zelenina nezmäkne a nezezlátne.