Zelenina z grilu s citrónovo-bazalkovým dresingom

Zelenina z grilu s citrónovo-bazalkovým dresingom

Táto zelenina je jednoduchá, chutná a je vítanou a zdravou prílohou na každom večierku. A čo potom dresing z citróna a bazalky? Nechajte si chutiť!

Ingrediencie

Na dresing:

  • ¼ šálky čerstvej citrónovej šťavy
  • 2-3 čajové lyžičky dijonskej horčice
  • ¾ čajové lyžičky morskej soli
  • 2 malé strúčiky cesnaku
  • ¾ šálky listov bazalky
  • ½ šálky extra panenského olivového oleja

Na grilovanú zeleninu:

  • extra panenský olivový olej
  • morská soľ
  • mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 sladké papriky, rozrezané na polovicu, zbavené jadier a opäť prekrojené na polovicu
  • 2 stredné cukety, nakrájané pozdĺžne na polovice alebo na tretiny
  • 1 stredný baklažán, nakrájaný na plátky
  • 1 červená cibuľa, nakrájaná naprieč na plátky

Postup

  1. Predhrejte gril.
  2. Vložte všetky prísady na dresing do mixéra a rozmixujte v pyré.
  3. Dajte bokom.
  4. Ľahko potrite zeleninu olivovým olejom.
  5. Posypte morskou soľou a čiernym korením podľa chuti.
  6. Ogrilujte zeleninu.
  7. Každá zelenina si vyžaduje iný čas, ale bude to cca 2-5 minút z každej strany.
  8. Dajte zeleninu na tanier a podávajte so zálievkou.
Grilovaná kukurica s bylinkami na čiernom tanieri.
www.pamelasalzman.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.