Tieto pečené kúsky z hovädzie roštené s cesnakovým maslom sú neuveriteľne chutné a pritom tak jednoduché. A najlepšia vec? Sú hotové za 15 minút!
Ingrediencie
- 1 polievková lyžica olivového oleja
- steak z hovädzej roštenky o veľkosti cca 700 g, nakrájaný na kúsky
- ½ lyžičky soli alebo podľa chuti
- ½ lyžičky korenia alebo podľa chuti
- 2 lyžice masla
- 4 lisované strúčiky cesnaku
- 1/4 lyžičky vločiek červeného chilli
- 1 polievková lyžica čerstvej petržlenovej vňate, nasekané
Postup
- Nalejte olivový olej do veľkej panvice a zahrejte ho na vysokú teplotu.
- Uistite sa, že je olivový olej horúci, a potom doň pridajte kúsky mäsa.
- Veľkoryso ich dochuťte soľou a korením.
- Mäso asi 2 minúty restujte.
- Potom premiešajte a restujte ďalšie 2 minúty, pokiaľ nie sú zlatohnedé.
- Ak vaša panvica nie je dostatočne veľká, možno budete musieť pracovať vo viacerých dávkach.
- Preložte kúsky mäsa na tanier a do rovnakej panvice pridajte maslo.
- Znížte teplotu na stredný plameň a po rozpustení masla pridajte cesnak a chilli papričky.
- Restujte za stáleho miešania asi 30 sekúnd, pokiaľ nebude cesnak krásne aromatický a nezačne hnednúť.
- Nalejte cesnakové maslo na kúsky mäsa a dobre premiešajte.
- Ozdobte petržlenovou vňaťou a podávajte.