Nie je nič lepšie ako kvalitný kus mäsa! A čo potom grilovaný a servírovaný s lahodným dipom či omáčkou. Vyskúšajte argentínsku omáčku Chimichurri, po ktorej sa budete olizovať.
Ingrediencie
- 4 steaky z hovädzej roštenej posypanej mletou rascou
Na omáčku Chimichurri:
- 42 g petržlenu
- 2-3 strúčiky cesnaku, nasekané
- 150 ml olivového oleja
- 1 lyžička sušeného oregana
- 2 lyžice vínneho octu
- štipka mletej rasce
Postup
- Na omáčku Chimichurri rozmixujte všetky ingrediencie, kým nebudú jemne nasekané, a pridajte rascu podľa chuti.
- Rozpáľte gril alebo predhrejte panvicu.
- Celé steaky potrite olivovým olejom az oboch strán dochuťte soľou, čiernym korením a mletou rascou.
- Grilujte steaky po dobu 2-3 minút z každej strany.
- Odložte, nechajte 10 minút odpočívať a podávajte s omáčkou Chimichurri.