Steaky z hovädzej roštenky s omáčkou Chimichurri

Steaky z hovädzej roštenky s omáčkou Chimichurri

Nie je nič lepšie ako kvalitný kus mäsa! A čo potom grilovaný a servírovaný s lahodným dipom či omáčkou. Vyskúšajte argentínsku omáčku Chimichurri, po ktorej sa budete olizovať.

Ingrediencie

  • 4 steaky z hovädzej roštenej posypanej mletou rascou

Na omáčku Chimichurri:

  • 42 g petržlenu
  • 2-3 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 150 ml olivového oleja
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 2 lyžice vínneho octu
  • štipka mletej rasce

Postup

  1. Na omáčku Chimichurri rozmixujte všetky ingrediencie, kým nebudú jemne nasekané, a pridajte rascu podľa chuti.
  2. Rozpáľte gril alebo predhrejte panvicu.
  3. Celé steaky potrite olivovým olejom az oboch strán dochuťte soľou, čiernym korením a mletou rascou.
  4. Grilujte steaky po dobu 2-3 minút z každej strany.
  5. Odložte, nechajte 10 minút odpočívať a podávajte s omáčkou Chimichurri.
Hovädzie steaky servírované na okrúhlej doske s argentínskou omáčkou, šalátom a plackami.
www.sainsburysmagazine.co.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.