Hovädzie Stroganoff

Hovädzie Stroganoff

Vyskúšajte najúžasnejšie Stroganoff, aký ste kedy mali! Šťavnaté hovädzie kúsky v neuveriteľnej omáčke z kyslej smotany budete mať hotové iba za 30 minút.

Ingrediencie

  • 600 g steaku z hovädzej roštenej bez kosti
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 1 veľká cibuľa (alebo 2 malé), nakrájané na plátky
  • 300 g húb, nakrájaných na plátky (nie príliš tenké)
  • 3 lyžice masla
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 500 ml hovädzieho vývaru
  • 1 polievková lyžica dijonskej horčice
  • 150 ml kyslej smotany
  • soľ a korenie podľa chuti

Na servírovanie:

  • 250 – 300 g cestovín alebo vaječných rezancov podľa výberu
  • nasekaná pažítka, na ozdobu (voliteľne)

Postup

  1. Päsťou (alebo valčekom či paličkou) natlčte steaky na hrúbku asi ¾ cm.
  2. Nakrájajte ich na prúžky a zbavte ich prebytočného tuku.
  3. Posypte štipkou soli a korenia.
  4. Zahrejte 1 polievkovú lyžicu oleja vo veľkej panvici na vysokom plameni.
  5. Dajte polovicu hovädzieho mäsa na panvicu a rýchlo ho rozprestrite.
  6. Nechajte ho nedotknuté po dobu 30 sekúnd, kým nezhnedne.
  7. Hovädzie mäso rýchlo otočte (ako najlepšie viete!).
  8. Nechajte nedotknuté po dobu 30 sekúnd, aby zhnedlo.
  9. Okamžite preložte na tanier.
  10. Nerobte si starosti s ružovými kúskami as tým, že vo vnútri bude mäso surové.
  11. Pridajte zvyšnú lyžicu oleja a opakujte so zvyšným hovädzím mäsom.
  12. Znížte teplotu na stredný plameň.
  13. Pridajte maslo a nechajte ho rozpustiť.
  14. Potom pridajte cibuľu, restujte 1 minútu a pridajte huby.
  15. Restujte huby dozlatista.
  16. Zoškrabte dno z panvice, aby ste získali všetky kúsky.
  17. Pridajte múku, varte a miešajte 1 minútu.
  18. Počas miešania prilejte polovicu vývaru.
  19. Potom pridajte zvyšný vývar.
  20. Miešajte, potom pridajte kyslú smotanu a horčicu.
  21. Miešajte, kým sa všetko nepremieša.
  22. Priveďte do varu a potom znížte teplotu na stredný plameň.
  23. Akonáhle omáčka zhustne (trvá to cca 3 – 5 minút), podľa chuti osoľte a okoreňte.
  24. Pridajte späť hovädzie mäso (vrátane všetkej šťavy).
  25. Varte 1 minútu a potom ihneď vyberte zo sporáka.
  26. Podávajte na cestovinách alebo vaječných rezancoch, prípadne posypané pažítkou.
Omáčka s hubami, hovädzím mäsom a kyslou smotanou na cestovinách v hlbokom tanieri.
www.recipetineats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.