Marinované hovädzie mäso, ryža s grilovanými hubami shiitake a zelenými fazuľkami s červeným karí zahanbia akékoľvek iné jedlo. To musíte vyskúšať!
Ingrediencie
- 1/4 šálky ustrícovej omáčky
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 2 lyžice limetkovej šťavy
- 1 polievková lyžica každého sušeného zázvoru
- 1 polievková lyžica lisovaného cesnaku
- 1 lyžička rybacej omáčky
- 1 lyžička drveného chilli
- 4 steaky z hovädzej roštenky, každý s hmotnosťou 175 až 250 g
- 4 šálky nakrájaných húb shiitake
- 2 lyžice rastlinného oleja
- 1 lyžička červenej thajskej kari pasty
- 1/2 lyžičky soli
- ½ lyžičky korenia
- 500 g čerstvých zelených fazuliek
- 2 šálky horúcej, varené dlhozrnnej bielej alebo hnedej ryže
- 2 lyžice nakrájanej jarnej cibuľky
- 2 polievkové lyžice (jemne nasekaného koriandra
- 1 lyžička limetkovej kôry
- 1/4 šálky opečeného, drveného kokosu
Postup
- V malej miske zmiešajte ustrícovú omáčku, sójovú omáčku, limetkovú šťavu, zázvor, cesnak, rybiu omáčku a chilli.
- Vyhraďte si 3 polievkové lyžice marinády a do zvyšnej marinády pridajte steaky.
- Nechajte marinovať aspoň 20 minút.
- Medzitým vo veľkej miske zmiešajte huby s vyhradenou marinádou a položte na jednu stranu veľkú vrstvu ťažkej fólie.
- Prehnite fóliu a zovrite okraje, aby sa utesnili, a vytvorte tak bezpečný balíček.
- Vo veľkej miske premiešajte olej s karí pastou, soľou a čiernym korením a zmiešajte so zelenými fazuľkami.
- Preložte fazuľku na jednu stranu iného kusu ťažkej fólie, preložte a utesnite okraje a vytvorte druhý balíček.
- Predhrejte gril.
- Balíčky s fazuľkami a hubami grilujte 8 minút, raz otočte.
- Steaky vyberte z marinády a podľa chuti zľahka dochuťte soľou a korením.
- Umiestnite steaky na gril a grilujte 8 až 10 minút, raz otočte.
- Steaky vyberte z grilu a nechajte odpočívať cca 5 minút.
- Medzitým do veľkej misy pridajte ryžu, jarnú cibuľku a koriander.
- Otvorte balíček s hubami a premiešajte s ryžovou zmesou.
- Opatrne otvorte balíček so zelenými fazuľkami a posypte limetkovou kôrou.
- Preložte ryžu a zelené fazuľky na servírovacie taniere a posypte kokosom.
- Podávajte so steakmi a odzdobte limetkovými klinmi.