Šalát z čiernych fazule a paprík s koriandrom a limetkou je delikátna a jeho vyvážená kombinácia chutí vás úplne dostane!
Ingrediencie
- 425 g konzervovaných čiernych fazule, dobre opláchnutých a scedených
- 2 červené papriky, nasekané
- 1 žltá paprika, nasekaná
- 1/2 šálky nakrájanej jarnej cibuľky
- 1 zväzok koriandra, nasekaný (voliteľne)
Na dresing:
- kôra z jednej limetky
- 2 lyžice čerstvo vylisovanej limetkovej šťavy
- 2 lyžice extra panenského olivového oleja
- 1/4 lyžičky sušených chipotle papričiek
- 1/2 lyžičky jemného chilli prášku
- 1/2 lyžičky drvenej rasce
- 1/2 lyžičky sušeného cesnaku
- soľ podľa chuti
- mleté korenie podľa chuti
Postup
- Zmiešajte ingrediencie na dresing.
- Vložte scedené fazule a dresing do plastovej misky so zaklapávacím viečkom, nasaďte veko a misku niekoľkokrát otočte, kým fazuľa nebudú dobre premiešané s dresingom.
- Nechajte fazuľu marinovať v dresingu asi hodinu, ak máte čas, alebo aspoň pri kosení ostatných ingrediencií.
- Nakrájajte papriky na kúsky s veľkosťou fazule.
- Nakrájajte jarnú cibuľku.
- Umyte koriander a dobre osušte, potom nahrubo nasekajte.
- Marinované fazuľa a papriky zmiešajte dohromady.
- Jemne premiešajte so zvyšným dresingom.
- Do zmesi fazule a paprík vmiešajte jarnú cibuľku a nasekaný koriander.
- Potom dochuťte soľou a mletým čiernym korením a podávajte.