Tento šalát nielenže skvele vyzerá, ale aj skvele chutí! Perfektná ľahká letná večera, po ktorej nestlstnete a zároveň uspokojí vaše chuťové bunky.
Ingrediencie
- 4 papriky (ľubovoľná kombinácia červenej, žltej alebo oranžovej), prepolenej a bez jadier
- 2 lyžice extra panenského olivového oleja
- 2 čajové lyžičky červeného vínneho octu
- 1 malý lisovaný strúčik cesnaku
- 3 lyžice nakrájané čerstvé bazalky
- 1/2 čajovej lyžičky sušeného oregana
- 1 čajová lyžička cukru
- 3/4 čajovej lyžičky soli
- 1/8 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
- 3 lyžice píniových orieškov
- ½ malej šálky syra Feta
- 1/3 šálky vykôstkovaných čiernych olív
Postup
- Postavte rošt do hornej polohy rúry a rúru predhrejte na maximum.
- Plech vyložte alobalom.
- Položte polovice paprík na pripravený plech a pečte 5-10 minút, raz otočte a vyberte, až budú krásne spálené.
- Hotové papriky pevne prikryte igelitovou fóliou a nechajte vychladnúť.
- Olúpte kožu z paprík (neoplachujte pod vodou) a nakrájajte na prúžky s priemerom.
- Vložte papriky do misky, pridajte olivový olej, ocot, cesnak, 2 lyžice bazalky, oregano, cukor, soľ a korenie.
- Nechajte v chladničke po dobu najmenej jednej hodiny alebo cez noc.
- Zahrejte malú panvicu na strednú teplotu.
- Pridajte píniové oriešky a za stáleho miešania restujte asi 4 minúty dozlatista.
- Orechy okamžite preložte do malej misky.
- Preložte marinované papriky na servírovaciu misku a naložte na ne fetu, olivy, opečené píniové oriešky a zvyšnú lyžicu bazalky.
- Pokiaľ chcete, dozdobte celými lístkami bazalky.