Šalát z pečených paprík s fetou, píniovými orieškami a bazalkou

Šalát z pečených paprík s fetou, píniovými orieškami a bazalkou

Tento šalát nielenže skvele vyzerá, ale aj skvele chutí! Perfektná ľahká letná večera, po ktorej nestlstnete a zároveň uspokojí vaše chuťové bunky.

Ingrediencie

  • 4 papriky (ľubovoľná kombinácia červenej, žltej alebo oranžovej), prepolenej a bez jadier
  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 2 čajové lyžičky červeného vínneho octu
  • 1 malý lisovaný strúčik cesnaku
  • 3 lyžice nakrájané čerstvé bazalky
  • 1/2 čajovej lyžičky sušeného oregana
  • 1 čajová lyžička cukru
  • 3/4 čajovej lyžičky soli
  • 1/8 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
  • 3 lyžice píniových orieškov
  • ½ malej šálky syra Feta
  • 1/3 šálky vykôstkovaných čiernych olív

Postup

  1. Postavte rošt do hornej polohy rúry a rúru predhrejte na maximum.
  2. Plech vyložte alobalom.
  3. Položte polovice paprík na pripravený plech a pečte 5-10 minút, raz otočte a vyberte, až budú krásne spálené.
  4. Hotové papriky pevne prikryte igelitovou fóliou a nechajte vychladnúť.
  5. Olúpte kožu z paprík (neoplachujte pod vodou) a nakrájajte na prúžky s priemerom.
  6. Vložte papriky do misky, pridajte olivový olej, ocot, cesnak, 2 lyžice bazalky, oregano, cukor, soľ a korenie.
  7. Nechajte v chladničke po dobu najmenej jednej hodiny alebo cez noc.
  8. Zahrejte malú panvicu na strednú teplotu.
  9. Pridajte píniové oriešky a za stáleho miešania restujte asi 4 minúty dozlatista.
  10. Orechy okamžite preložte do malej misky.
  11. Preložte marinované papriky na servírovaciu misku a naložte na ne fetu, olivy, opečené píniové oriešky a zvyšnú lyžicu bazalky.
  12. Pokiaľ chcete, dozdobte celými lístkami bazalky.
Šalát s paprikami, syrom, píniovými orieškami, olivami a bazalkou na tanieri.
www.onceuponachef.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.