Klasická koprovka je síce našou špecialitou, ale nikdy nie je na škodu vyskúšať nejakú zmenu. Tento recept je perfektnou voľbou pre grilovanú či pečenú zeleninu, ale aj do šalátu, k duseným artičokom, prípadne k mäsu. Pokiaľ ju uskladníme do vzduchotesnej nádoby a dáme do chladničky, vydrží nám až 4 dni.
Ingrediencie:
- 1/2 hrnčeka bieleho jogurtu (ideálne plnotučného)
- 1/2 hrnčeka majonézy
- 2 polievkové lyžice šťavy z chemicky neošetreného citróna
- 2 strúčiky prelisovaného cesnaku
- 1 lyžička cibuľového prášku
- 2 lyžice čerstvého nakrájaného kôpru
Postup:
- V malej miske zmiešame jogurt, majonézu, šťavu z citróna, cesnak, cibuľový prášok aj kôpor.
- Miešame tak dlho, až bude zmes hladká.
- Potom ju preložíme do nádoby a uložíme do chladu.