Ak ste až doteraz fandili iba kôprovej omáčke, potom si túto jednoduchú nátierku z kôpru zamilujete. Má zaujímavú chuť, je pikantná a rozhodne sa hneď tak neprajú. Navyše to nemusí byť len nátierka, ale poslúži pokojne aj ako ľahký šalát.
Ingrediencie:
- 10 vajec
- 1/2 hrnčeka gréckeho jogurtu
- 1 malá červená cibuľa
- 2 stonky stopkového zeleru
- 1 paprička Jalapeno
- 4 polievkové lyžice čerstvého kôpru
- Šťava z 1/2 chemicky neošetreného citróna
- 2 lyžičky dijonskej horčice
- 1 lyžička sušeného cesnaku
- Štipka mletého štvorfarebného korenia (kto nemá, môže dať čierny)
- Soľ podľa chuti
Postup:
- Vajcia uvaríme natvrdo, zbavíme škrupiny a nakrájame na kocky.
- Cibuľu ošúpeme a spolu s řapíkatým zelerom, papričkou a kôprom nakrájame na veľmi jemné kúsky.
- Všetky nakrájané ingrediencie dáme do stredne veľkej misy, pridáme grécky jogurt, horčicu, cesnak a premiešame.
- Nakoniec ešte osolíme a okoreníme podľa vlastnej chuti.
- Podávame s opečeným chlebom, čerstvým pečivom alebo na slaných sušienkach.
- Táto nátierka skvele chutí aj keď sa servíruje napríklad na ľadovom šaláte a len tak si k nej človek prikusuje čerstvý chlieb, čo oceníte vo chvíli, keď nemáte čas si ju namazať na čokoľvek.