Grécky šalát Orzo

Grécky šalát Orzo

Grécka kuchyňa má svoju špecifickú chuť a rozhodne nešetrí surovinami. Dokonca aj obyčajné cestoviny s kôprom sú schopní tamojší gurmáni povzniesť na vysokú úroveň a pridať toľko skvelých chutí, že budete mať skutočný labužnícky orgazmus. Presne taký je aj šalát Orzo.

Ingrediencie:

  • 1 1/2 hrnčeka cestovín Orzo
  • 1 hrnček cíceru z konzervy
  • Šťava a kôra z 1/2 chemicky neošetreného citróna
  • 1 stredne veľká červená cibuľa
  • 1/4 hrnčeka mletých mušlí
  • 1/2 šalátové uhorky
  • 1/2 čerstvej červenej papriky (alebo 2 pečenej papriky)
  • 1/3 hrnčeka nakrájaného kôpru
  • 1/3 hrnčeka nakrájanej mäty
  • 2 polievkové lyžice octu z bieleho vína
  • 3 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 1 lyžičku dijonskej horčice
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1/2 hrnčeka rozdrobeného syra Feta
  • 1/3 hrnčeka prepolených olív Kalamata
  • Mleté čierne korenie
  • Soľ podľa chuti

Postup:

  • Cícer prepláchneme a necháme odkvapkať.
  • Cestoviny pripravíme presne podľa pokynov na obale. Musí byť tzv. al dente.
  • Keď sú hotové, scedíme ich a prepláchneme pod studenou vodou.
  • Odkvapkaný cícer dáme do misky, pridáme citrónovú kôru aj šťavu a osolíme.
  • Červenú cibuľu nakrájame na čo najjemnejšie kocky a dáme do misy k cíceru.
  • Uhorku aj červenú papriku nakrájame na kocky.
  • Bylinky nasekáme a spolu s uhorkou a paprikou taktiež pridáme k cibuli a ostatným surovinám.
  • Prisypeme cestoviny, prilejeme olivový olej, ocot z bieleho vína, dijonskú horčicu a premiešame.
  • Prihodíme oregano, omrvinky syra Feta, čierne olivy a mleté čierne korenie.
  • Všetko dôkladne zmiešame a dáme vychladiť. Potom môžeme servírovať.
Cestovinový šalát s kôprom a cícerom.
Zdroj: https://www.acouplecooks.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.