Lepkavé, sladké kuracie stripsy s medom a BBQ sú skvelé ako večera alebo pohostenie pre hostí. Týmto kúskom marinovaným v cmare, ktoré sú perfektne ochutené, nejde odolať!
Ingrediencie
- cca 1 kg vykostených kuracích pŕs bez kože nakrájaných na prúžky
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička korenia
- rastlinný olej na vyprážanie
- 4 šálky cmaru
- 1 polievková lyžica štipľavej omáčky
- 2 šálky hladkej múky
- 1 lyžička sušeného cesnaku
- 1 lyžička papriky
- 1 šálka barbecue omáčky
- 1/4 šálky medu
- 1 polievková lyžica jablčného octu (voliteľne)
Postup
- Osoľte a okoreňte kuracie prúžky a marinujte ich v 2 šálkach cmaru po dobu najmenej 2 hodín.
- Zohrejte olej vo veľkej panvici na cca 180 stupňov Celzia.
- Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia.
- V plytkej miske zmiešajte múku, soľ, korenie, sušený cesnak a papriku a premiešajte.
- V samostatnej miske zmiešajte 2 šálky cmaru s pálivou omáčkou a odložte bokom.
- Zmiešajte barbecue omáčku, med a jablkový ocot v plytkej miske, odložte bokom.
- Odstráňte kuracie prúžky z cmaru a prebytok zotrepte.
- Ponorte kurací prúžok do múčnej zmesi, potom do zmesi cmaru a pikantnej omáčky a potom späť do múčnej zmesi.
- Prebytočnú múku straste.
- Jemne vložte prúžok do rozpáleného oleja a smažte a obracajte, kým nebude zlatohnedý.
- Osmažený strips dajte na papierový obrúsok.
- Opakujte, kým nebudú všetky kuracie kúsky usmažené.
- Kurča nemusí byť hotové, pretože ho dopečieme v rúre.
- Jemne namočte stripsy do omáčky s barbecue, medom a octom.
- Zotrepte prebytok.
- Umiestnite kuracie stripsy na plech s papierom na pečenie a pečte 20 minút, alebo kým nebudú hotové.
- Doba pečenia bude závisieť od veľkosti vašich kuracích stripsov.
- Dobu chuť!
Ak ste priaznivci stravovania keto, určite sa vám budú páčiť aj naše recepty na 9 najlepších keto pokrmov !