Stripsy z kurčaťa s cesnakom a parmezánom

Stripsy z kurčaťa s cesnakom a parmezánom

Lahodné kuracie kúsky pečené v zmesi cesnaku, parmezánu a pánka strúhanky do chrumkavej dokonalosti! Toto je jedlo, ktoré si zamiluje celá rodina.

Ingrediencie

Na stripsy:

  • 500 g vykostených kuracích prsníkov bez kože, nakrájaných na prúžky
  • 1/2 šálky hladkej múky
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 6 lyžíc olivového oleja alebo rozpusteného masla
  • 3 čajové lyžičky sušeného cesnaku
  • 1 čajová lyžička sušenej bazalky
  • 1/4 čajovej lyžičky papriky
  • 1 šálka panko strúhanky
  • 2/3 šálky nastrúhaného parmezánu

Na omáčku:

  • 1 šálka majonézy
  • 1/4 šálky kečupu
  • 1 čajová lyžička worcesterskej omáčky
  • 1 lyžica slaného láku
  • 1 čajová lyžička papriky
  • štipka kajenského korenia

Postup

  1. Predhrejte rúru na 200 stupňov C.
  2. Pripravte si tri misky.
  3. Jednu naplňte hladkou múkou a premiešajte s asi ¼ čajovou lyžičkou korenia a ½ čajovou lyžičkou soli.
  4. Ďalšiu misku naplňte olivovým olejom alebo maslom a sušeným cesnakom.
  5. Premiešajte..
  6. Do poslednej misky dajte bazalku, papriku, panko strúhanku a parmezán.
  7. Premiešajte.
  8. Kuracie kúsky vložte do zmes múky, potom do cesnakového oleja a nakoniec do zmesi s pankom, pričom každý kus rovnomerne a dôkladne obaľte.
  9. Kúsky dajte na plech vyložený papierom na pečenie a vložte do rúry.
  10. Pečte 15 minút, potom stripsy otočte a pečte ďalších 5-8 minút, alebo pokiaľ vnútorná teplota kurčaťa nedosiahne 73 stupňov C.
  11. V malej miske zmiešajte všetky ingrediencie na omáčku.
  12. Stripsy podávajte s omáčkou.
  13. Užite si to!
Kuracie kúsky so syrom a cesnakom namáčané do lahodného dipu.
www.therecipecritic.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.