Lahodné vyprážané kuracie stripsy si zamiluje celá rodina! Pozrite sa na naše tipy, ako pripraviť chrumkavú krustičku a ochuťte ju ako skutočný profesionál.
Ingrediencie
- 2 veľké vykostené kuracie prsia bez kože nakrájané na prúžky
- 1 a 1/2 šálky hladkej múky
- 3/4 čajovej lyžičky soli
- 1/2 čajovej lyžičky čierneho korenia
- 1 vajce rozšľahané s 2 lyžicami vody
- rastlinný olej na vyprážanie
Postup
- Do panvice nalejte cca 5 cm vysokú vrstvu oleja.
- Začnite ho ohrievať na stredne vysokom plameni, zatiaľ čo budete pripravovať krustu.
- Vo veľkej miske zmiešajte múku, soľ a korenie.
- V ďalšej veľkej miske rozšľahajte vajcia s vodou.
- Nakrájajte kura na prúžky a dobre ho obaľte v múke.
- Straste prebytočnú múku a ponorte do vajca, potom späť do múky.
- Odložte kura stranou asi na 5 minút.
- Do oleja nakvapkajte trochu múky – pokiaľ to okamžite zasyčí, môžete začať smažiť jeden kurací prúžok.
- Pokiaľ kurací prúžok syčí, pridávajte asi 5 kusov naraz a smažte ich dozlatista – asi tak 8 až 10 minút.
- Otočte a opakujte, kým nie sú všetky stripsy krásne hnedé.
- Zvyšok kurčaťa smažte po dávkach.
- Preneste na tanier s papierovou utierkou a prípadne posypte trochou soli.