Pri tomto recepte máte záruku, že si pochutnáte na šťavnatých, vysoko chutných a lahodných morčacích stehienkach, ku ktorým sa budete veľmi radi vracať.
Ingrediencie:
- 1 kocka neslaného masla
- 1 polievková lyžica údené sladkej papriky
- 2 lyžice dijonskej horčice
- 1/2 hrnčeka javorového sirupu
- 2 – 4 morčacie stehná
- 1 lyžička soli
- 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
- 1 – 2 hrnčeky vody
- 1 veľká cibuľa
- 5 stoniek stonkového zeleru
- 5 stredne veľkých mrkví
- 4 vetvičky rozmarínu
- 2 vetvičky tymiánu
Postup:
- Rúru predhrejeme na 180 °C.
- Pripravíme si malý hrniec, do ktorého dáme maslo a necháme rozpustiť.
- Prisypeme 1 nasekanú vetvku rozmarínu aj tymiánu, údenú papriku, dijonskú horčicu aj javorový sirup.
- Dôkladne premiešame a pomaly privedieme do varu.
- Potom odstránime z tepla.
- Vyberieme si pekáčik s roštom, dáme doň osolené a okorenené morčacie stehná.
- Najskôr je potreba zo spodnej strany polovicou zmesi s javorovým sirupom.
- Potom stehná otočíme a potrieme z druhej strany.
- Do pekáča dáme cibuľu, zeler, mrkvu aj zvyšný rozmarín a tymián.
- Podlejeme vodou a dáme piecť.
- Pečieme zhruba 2 hodiny, pričom každých 30 minút podlievame šťavou z dna pekáčika.
- Nakoniec vyberieme pekáč z rúry, zakryjeme alobalom a necháme 10 minút odpočívať.
- Servírujeme tak, ako máme radi.