Zapečené stehienka s horčicou

Zapečené stehienka s horčicou

Pri tomto recepte máte záruku, že si pochutnáte na šťavnatých, vysoko chutných a lahodných morčacích stehienkach, ku ktorým sa budete veľmi radi vracať.

Ingrediencie:

  • 1 kocka neslaného masla
  • 1 polievková lyžica údené sladkej papriky
  • 2 lyžice dijonskej horčice
  • 1/2 hrnčeka javorového sirupu
  • 2 – 4 morčacie stehná
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1 – 2 hrnčeky vody
  • 1 veľká cibuľa
  • 5 stoniek stonkového zeleru
  • 5 stredne veľkých mrkví
  • 4 vetvičky rozmarínu
  • 2 vetvičky tymiánu

Postup:

  • Rúru predhrejeme na 180 °C.
  • Pripravíme si malý hrniec, do ktorého dáme maslo a necháme rozpustiť.
  • Prisypeme 1 nasekanú vetvku rozmarínu aj tymiánu, údenú papriku, dijonskú horčicu aj javorový sirup.
  • Dôkladne premiešame a pomaly privedieme do varu.
  • Potom odstránime z tepla.
  • Vyberieme si pekáčik s roštom, dáme doň osolené a okorenené morčacie stehná.
  • Najskôr je potreba zo spodnej strany polovicou zmesi s javorovým sirupom.
  • Potom stehná otočíme a potrieme z druhej strany.
  • Do pekáča dáme cibuľu, zeler, mrkvu aj zvyšný rozmarín a tymián.
  • Podlejeme vodou a dáme piecť.
  • Pečieme zhruba 2 hodiny, pričom každých 30 minút podlievame šťavou z dna pekáčika.
  • Nakoniec vyberieme pekáč z rúry, zakryjeme alobalom a necháme 10 minút odpočívať.
  • Servírujeme tak, ako máme radi.
Mäsko z morky s javorovým sirupom a údenou paprikou.
Zdroj: https://www.jocooks.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.