Ak milujete pečenú morku, ale rozhodne nemáte chuť ju piecť celú, skúste tieto luxusné stehná. Majú tak vynikajúcu chuť aj šťavnatosť, že vaše chuťové poháriky zajasajú. Bude to doslova explózia chuti. Kombinácia medu, masla a toho správneho korenia prekvapí aj poteší.
Ingrediencie:
- 2 morčacie stehná
- 2 lyžičky soli
- 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
- 4 lyžice masla
- 2 lyžice medu
- 2 lyžičky pasty Harissa
- 4 strúčiky cesnaku
Postup:
- Najskôr si predhrejeme rúru na 200 °C.
- Stehná po oboch stranách osolíme a okoreníme.
- Naukladáme ich do pekáča kožou dole a dáme ich do rúry na 7 minút.
- Potom ich zase vyberieme, otočíme kožou nahor, zakryjeme alobalom a dáme piecť na 35 minút.
- Necháme mäso piecť a pripravíme si malý hrniec.
- Rozohrejeme v ňom maslo, med a pastu harissa.
- Necháme prebublať a odstavíme.
- Znížime teplotu v rúre na 170 °C.
- Odstránime alobal z morky a stehná prelejeme maslovou omáčkou s medom a harissou.
- Pečieme ešte ďalších 45 – 50 minút dozlatista.