Slaninu miluje snáď každý milovník mäsa a keď sa spojí s morčacími stehnami, môžete vykúzliť lahodný pokrm. K tomuto receptu sa budete radi vracať. Je to jednoduchý obed, rýchla večera, ale aj mňamka na spoločenský večierok.
Ingrediencie:
- 6 vykostených morčacích stehien
- 2 vetvičky čerstvého tymiánu
- 2 – 3 lyžice sladkej mletej papriky
- 1 lyžička morskej soli
- 1 lyžička čerstvého mletého čierneho korenia
- 24 – 30 plátkov anglickej slaniny
Postup:
- Vykostené stehná osušíme papierovou utierkou a jedno po druhom paličkou naklepeme na tenké plátky, podobne ako rezne.
- Ochutíme ich z oboch strán soľou, korením, paprikou aj tymianom a zabalíme ako roládu.
- Na každý plátok položíme tesne vedľa seba 4 – 5 plátkov slaniny a na koncoch zahneme pod stehienko.
- Rúru si predhrejeme na 200 °C.
- Pekáč vyložíme papierom na pečenie a naukladáme do neho stehienka.
- Pečieme zhruba 35 – 40 minút.
- Po upečení necháme cca 5 minút odpočinúť a potom podávame so zemiakovou kašou.