Výhodou tohto receptu je, že zrazu s mäsom pripravíte aj vynikajúcu prílohu!
Ingrediencie:
- 1000 g diviačieho mäsa
- 1 cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 4 zemiaky
- 2 mrkvy
- 2 stopkaté zelery
- 1/2 feniklu
- 1/2 šálky olivového oleja
- 1/2 šálky vody
- tymian
- rozmarín
- oregano
- soľ, korenie
Postup:
- Predhrejte si rúru na 180°C.
- Cibuľu, mrkvu, zemiaky, zeler, fenikel a dva strúčiky cesnaku nadrobno nakrájajte, vložte ich do misky so štvrť šálkou olivového oleja a dochuťte soľou a korením.
- Zamiešajte a zmes prelejte do pekáča.
- Na panvici s trochou olivového oleja zo všetkých strán zľahka orestujte diviačie mäso, ktoré ste predtým osolili a okorenili.
- V medziobdobí nakrájajte čerstvé bylinky, pridajte k nim dva prelisované strúčiky cesnaku a zmiešajte v miske so zvyšným olivovým olejom tak, aby vznikla akási pasta.
- Keď je diviačie mäso zo všetkých strán orestované, vyberte ho z panvice a potrite dôkladne bylinkovou pastou.
- Mäso preložte do pekáča so zeleninou a zalejte vodou.
- Vložte do rúry a pečte, kým nie je mäso mäkké, približne hodinu až hodinu a pol.
- Pokiaľ je potrebné podlejte počas pečenia ešte trochou vody.
Pečené diviačie mäso podávajte so pečenou zeleninou.
Zverina nie je nutne len diviačie či srnčie. Veľmi lahodné pokrmy je možné pripraviť aj z mäsa bažantího. Inšpirujte sa našimi receptami na bažanta 8krát inak !