Pečené diviačie mäso na zelenine

Pečené diviačie mäso na zelenine

Výhodou tohto receptu je, že zrazu s mäsom pripravíte aj vynikajúcu prílohu!

Ingrediencie:

  • 1000 g diviačieho mäsa
  • 1 cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 4 zemiaky
  • 2 mrkvy
  • 2 stopkaté zelery
  • 1/2 feniklu
  • 1/2 šálky olivového oleja
  • 1/2 šálky vody
  • tymian
  • rozmarín
  • oregano
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Predhrejte si rúru na 180°C.
  2. Cibuľu, mrkvu, zemiaky, zeler, fenikel a dva strúčiky cesnaku nadrobno nakrájajte, vložte ich do misky so štvrť šálkou olivového oleja a dochuťte soľou a korením.
  3. Zamiešajte a zmes prelejte do pekáča.
  4. Na panvici s trochou olivového oleja zo všetkých strán zľahka orestujte diviačie mäso, ktoré ste predtým osolili a okorenili.
  5. V medziobdobí nakrájajte čerstvé bylinky, pridajte k nim dva prelisované strúčiky cesnaku a zmiešajte v miske so zvyšným olivovým olejom tak, aby vznikla akási pasta.
  6. Keď je diviačie mäso zo všetkých strán orestované, vyberte ho z panvice a potrite dôkladne bylinkovou pastou.
  7. Mäso preložte do pekáča so zeleninou a zalejte vodou.
  8. Vložte do rúry a pečte, kým nie je mäso mäkké, približne hodinu až hodinu a pol.
  9. Pokiaľ je potrebné podlejte počas pečenia ešte trochou vody.

Pečené diviačie mäso podávajte so pečenou zeleninou.

Mäso z diviaka pečené spoločne so zemiakmi a ďalšou zeleninou
zdroj: food52.com

Zverina nie je nutne len diviačie či srnčie. Veľmi lahodné pokrmy je možné pripraviť aj z mäsa bažantího. Inšpirujte sa našimi receptami na bažanta 8krát inak !

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.