Kančie mäso na divoko

Kančie mäso na divoko

Pri príprave zveriny sa veľmi často používa víno. Výnimkou nie je ani tento recept, navyše obohatený o lesné huby, brusnicovú marmeládu a rozmanité korenie!

Ingrediencie:

  • 1000 g diviačieho mäsa
  • 3 cibuľa
  • 250 g lesných húb alebo šampiňónov
  • 2 šálky červeného vína
  • 1/3 šálky vývaru
  • 2 PL múky
  • 2 PL dijonskej horčice
  • 2 PL brusnicovej marmelády
  • 2 PL masla
  • 2 PL olivového oleja
  • 2 bobkové listy
  • nové korenie
  • borievka
  • tymian
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Kančie mäso nakrájajte na menšie kúsky a následne ich na panvici s rozpusteným maslom orestujte.
  2. Mäso vyberte a do panvice nalejte tretinu množstva červeného vína.
  3. Na panvici s olejom zosklovať nakrájanú cibuľu.
  4. Pridajte k cibuli na plátky nakrájané huby a varte približne 3 minúty.
  5. Pridajte k cibuli a hubám kúsky orestovaného mäsa a dôkladne premiešajte.
  6. Následne zmes zaprášte múkou a za stáleho miešania varte 2 minúty.
  7. Deglazujte vínom z druhej panvice a tiež zvyšným vínom, ktoré ste zatiaľ nepoužili.
  8. Primiešajte horčicu, brusnicový džem a všetky korenia a bylinky.
  9. Dôkladne zamiešajte a zalejte vývarom.
  10. Následne za občasného miešania duste približne 90 minút, kým nebude mäso mäkké.

Tento pokrm môžete servírovať s ryžou alebo s rozmanitými prílohami zo zemiakov.

Miska sa zmesí mäsa z diviaka, húb a omáčky
zdroj: thetastychilli.com

Okrem diviaka na víne môžete v pomalom hrnci pripravovať aj množstvo ďalších pochúťok. Inšpirujte sa našimi receptami z hrnca na pomalé varenie !

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.