Pomalý hrniec je skvelým pomocníkom. Pripravte si v ňom aj tento chutný pokrm. Pomalý spôsob prípravy urobí z tohto pokrmu jedinečnú gastronomickú lahôdku.
Ingrediencie:
- 500 g diviačie stehná
- 750 ml červeného vína
- 1 cibuľa
- 1 stopkový zeler
- 1 čajová lyžička čerstvého rozmarínu
- 1 čajová lyžička čerstvého šalvie
- borievka
- klinček
- olivový olej
- soľ, korenie
Postup:
- Kančie mäso nakrájajte na plátky a naložte ho cez noc do zmesi červeného vína, korenia a byliniek.
- Misku s naloženým mäsom prekryte potravinovou fóliou a vložte do chladničky.
- Nasledujúci deň nakrájajte cibuľu a zeler nadrobno a vložte ich spoločne s diviačiem mäsom a marinádou do pomalého hrnca.
- Varte v závislosti od veľkosti mäsa a zvoleného stupňa približne 4 hodiny.
Kancové stehno na víne sa najčastejšie podáva s polentou alebo šťouchanými zemiakmi.