Pečienka v toastovom chlebe

Pečienka v toastovom chlebe

Myslíte, že pečenú morku môžete jesť len počas sviatkov a vždy iba naservírovanú so zemiakmi, zeleninou alebo nejakou inou obľúbenou prílohou? Omyl!

Inšpirujte sa naším receptom a pripravte si z morčacej pečienky luxusné sendviče, po ktorých sa len zaprášia. Túto pochúťku je dobré nachystať, keď vám zostanú morčacie prsia.

Ingrediencie:

  • Pečená morka (ideálne morčacie prsia)
  • 2 vetvičky tymiánu
  • 2 vetvičky estragónu
  • 1/2 kocky nesoleného masla
  • Morská soľ
  • Čerstvo mleté čierne korenie
  • 6 – 8 plátkov toastového chleba (svetlý/tmavý)
  • 300 g talianskeho syra Fontina
  • 1 veľké zrelé avokádo (tzv. ready to eat)
  • Šťavu z 1 chemicky neošetreného citróna
  • 1 lyžička extra panenského olivového oleja
  • 6 – 8 plátkov anglickej slaniny
  • Žerucha (môže byť tiež ľadový šalát či Lollo Biondo)

Postup:

  • Najskôr si predhrejeme rúru na 190 °C.
  • Morku sme si predtým upiekli tak, ako sme zvyknutí a oddelíme tak iba prsíčka.
  • Do misky dáme zmäknuté maslo, najemno nasekané bylinky a dôkladne zamiešame.
  • Prsia dáme do pekáča a potrieme polovicou bylinkového masla.
  • Môžeme ešte okoreniť a ľahko osoliť.
  • Vložíme do predhriatej rúry a zapekáme asi 25 minút.
  • Po uplynutí tejto doby morku vyberieme a necháme na doske zhruba 15 minút oddychovať.
  • Hriankový chlieb opečieme v hriankovači alebo môžeme nechať tak ako je.
  • Morčacie prsia nakrájame na plátky, rovnako ako syr Fontina.
  • Slaninu opražíme na panvici a citrón prepolíme a vytlačíme z neho šťavu.
  • No a teraz prichádza čas zostaviť sendvič.
  • Spodný plátok chleba potrieme bylinkovým maslom, na to dáme plátky syra a pár plátkov morčacích pŕs.
  • Avokádo prepolíme, zbavíme šupky aj kôstky a nakrájame na plátky.
  • Tie rozložíme, polejeme citrónovou šťavou, olivovým olejom, osolíme a okoreníme.
  • Takto ochutené avokádo dáme v podobe niekoľkých plátkov na morčacie mäso.
  • Zakryjeme slaninou, kúskom šalátu, a ešte pridáme plátok Fontina.
  • Ten zľahka osolíme a okoreníme.
  • bylinkovým maslom potrieme aj druhý chlieb a zakryjeme sendvič.
  • V panvici, kde sme osmahli slaninu, necháme rozpustiť kúsok masla.
  • Sendvič dáme do panvice, pomocou obracačky pritlačíme a opekáme z oboch strán.
  • Takto pripravíme všetky sendviče, ktoré ešte po opečení rozpolíme a dáme na tanier. Môžeme ešte pridať plátky syra.
Morčacie sendvič s avokádom a slaninou.
Zdroj: https://amindfullmom.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.