Málokto túto nátierku z cíceru a pasty tahini nepozná. Vyskúšajte náš recept na domáci hummus, ktorý je rýchly a jednoduchý, krémový a chutí tak skvele a sviežo!
Ingrediencie
1/3 šálky kvalitného tahini
2–4 lyžice studenej vody alebo viac, ak je treba
2 lyžice extra panenského olivového oleja
1/2 čajovej lyžičky mletej rímskej rasce
3/4 čajovej lyžičky morskej soli
2 stredné strúčiky cesnaku, olúpané a lisované
šťava z 1 citróna (2–3 lyžice)
1 plechovka cíceru (cca 420 g), prepláchnuté a scedené
Hummus môže byť aj skvelý tip na šalátovú zálievku . Stačí ho zmiešať s olivovým olejom, citrónovou šťavou a mletou paprikou.
Tak čo, ktorý hummus si dnes urobíte?
Ako vidíte, nemusí sa vždy využiť len ako nátierka alebo dip. Ako nátierka je jednoducho skvelý na chrumkavom kúsku pečiva.
A pokiaľ doma nemáte pečivo čerstvé, pokojne zužitkujte staršie. Dajte ho nachvíľu zapiecť do hriankovača. Využitie zásob pečiva sa naozaj oplatí. Pokiaľ sa chcete dozvedieť o hriankovačoch oveľa viac, prečítajte si hodnotenia, rady a tipy na výber hriankovače .