Dusené kuracie s cícerom v pomalom hrnci

Dusené kuracie s cícerom v pomalom hrnci

Skvelý recept pre zaneprázdnených ľudí, ktorí nechtejšie stráviť v kuchyni celé dni. Pritom sa jedná o zdravý a lahodný pokrm, ktorý zachutí celej rodine.

Ingrediencie

  • 1 veľká cibuľa, nasekaná najemno
  • 3 veľké drvené strúčiky cesnaku
  • 900 g paprík, bez semienok a nasekaných nahrubo
  • 500 g kuracích pŕs bez kosti a bez kože, nakrájaných na kocky
  • avokádový olej na vyprážanie
  • 500 g paradajok, nakrájaných na kocky
  • 1 šálka nevarené quinoy
  • 2 x 400 g plechovka cíceru, prepláchnutá
  • 2 šálky zeleninového alebo kuracieho vývaru
  • 1 a 1/2 lyžičky soli
  • mleté ​​čierne korenie podľa chuti
  • 3 bobkové listy
  • 1/2 šálky tahini pasty
  • 1/2 šálky čerstvej petržlenovej vňate alebo bazalky, jemne nasekané

Postup

  1. Rozpáľte na miernom ohni avokádový olej v panvici, pridajte cibuľu a cesnak a chvíľu restujte.
  2. Zvýšte plameň, pridajte korenie a ešte chvíľu za občasného miešania restujte.
  3. Preložte zmes do veľkého pomalého hrnca spolu s kuracím mäsom, paradajkami, quinoou, cícerom, vývarom, soľou, čiernym korením a bobkovými listami a premiešajte.
  4. Zakryte a varte 4 hodiny na vysokú tepotu alebo 8 hodín na nízku.
  5. Vypnite hrniec, pridajte tahini a bylinky, premiešajte a nechajte pár minút odstáť.
  6. Podávajte.
Dusené mäso so zeleninou a strukovinou v hrnci.
www.ifoodreal.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.