Ak chcete pripraviť rýchle, jednoduché a cenovo dostupné jedlo, nikdy nemôžete prehrať s týmto skvelým cícerovým karí. Výživný pokrm plný bielkovín servírujte s ryžou alebo naanom.
Ingrediencie
Na placky:
- 1 lyžica olivového alebo kokosového oleja
- 1 žltá cibuľa, nasekaná
- 3 drvené strúčiky cesnaku
- 2 čajové lyžičky strúhaného čerstvého zázvoru
- 800 g pečených paradajok
- 1 lyžica kari korenia (alebo viac podľa chuti)
- 1 čajová lyžička garam masaly
- 1/2 čajovej lyžičky kurkumy
- 3/4 čajovej lyžičky soli
- 1/4 čajovej lyžičky čierneho korenia
- štipka kajenského korenia (alebo viac, ak chcete pokrm pikantný)
- 850 g cíceru z plechovky, prepláchnuté a scedené
- 1 šálka kokosového mlieka
- 2 šálky čerstvého špenátu
- ryža alebo chlieb naan, na podávanie
Postup
- Na veľkej panvici zohrejte olivový alebo kokosový olej.
- Pridajte cibuľu a restujte, kým nezosklovatí, asi 5 minút.
- Pridajte cesnak a čerstvý zázvor a restujte jednu minútu.
- Pridajte paradajky, karí, garam masalu, kurkumu, soľ, korenie a kajenské korenie.
- Pridajte cícer a kokosové mlieko a poriadne premiešajte
- Duste na nízkom plameni asi 10 minút a občas premiešajte.
- Pridajte špenátové listy a varte, kým nezvädnú, len pár minút.
- Pokiaľ chcete, dochuťte podľa ľubovôle.
- Podávajte teplé s ryžou alebo chlebom naan.