Stredomorská cícerová polievka

Stredomorská cícerová polievka

Táto výdatná polievka je plná chuti, pripravíte ju za menej ako 30 minút a hravo tak vykúzlite rýchlu, ale lahodnú večeru, ktorá v chladnejších mesiacoch krásne zahreje.

Ingrediencie

  • 2 plechovky cíceru, scedené (800 gramov)
  • 1 konzervované paradajky nakrájané na kocky (400 gramov)
  • 2 a 1/2 šálky zeleninového vývaru
  • 1 šálka mrazeného špenátu
  • 1 veľká stonka řapíkatého zeleru nakrájaného na kocky (1 veľká stonka zeleru)
  • 1 veľká cibuľa nakrájaná na kocky
  • 2 stredné mrkvy nakrájané na kocky
  • 1 veľký strúčik cesnaku, lisovaný
  • 1 lyžička papriky
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 2-3 bobkové listy (voliteľne)
  • 1/2 lyžice múky
  • 1/2 lyžičky soli a ďalšie podľa chuti
  • 1/8 lyžičky čierneho korenia a ďalšie podľa chuti
  • šťava z 1 citróna (voliteľne)

Postup

  1. Zahrejte olivový olej vo veľkom hrnci na strednom ohni.
  2. Pridajte nakrájanú cibuľu, mrkvu a stopkový zeler.
  3. Restujte za častého miešania, kým cibuľa nezmäkne a nezosklovatí, asi 5 minút.
  4. Pridajte cesnak, papriku, oregano a bobkové listy.
  5. Za častého miešania varte asi 1 minútu.
  6. Pridajte cícer a za častého miešania varte ďalšiu minútu.
  7. Pridajte nakrájané paradajky, mrazený špenát, vývar a 1/2 lyžičky soli.
  8. Zvýšte plameň a priveďte zmes do varu, potom hrniec zakryte, znížte teplotu a varte 10 minút.
  9. Medzitým rozpustite 1/2 lyžice múky v 1/2 šálke studenej vody, premiešajte do hladkej konzistencie a vmiešajte do polievky.
  10. Dobre premiešajte a varte ďalších 5 minút.
  11. Hrniec odstavte z ohňa a potom odstráňte bobkové listy.
  12. Ochutnajte a prípadne dochuťte soľou, čiernym korením či citrónovou šťavou.
  13. Rozdeľte do misiek, pokvapkajte extra panenským olivovým olejom a zasypte chilli vločkami.
Zeleninová polievka so strukovinami podávané v miske s citrónom a lyžicou.
www.theclevermeal.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.