Pečené jahňacie rebierka v lepkavej glazúre inšpirované ázijskou kuchyňou môžu byť ako lahodnou večerou alebo príjemnou desiatou. Glazúra je skvele lepivá, čo robí rebrá neodolateľnými.
Ingrediencie
- 1 kg jahňacích rebier (požiadajte svojho mäsiara, aby vám rebrá oddelil, budú sa robiť rýchlejšie)
Glazúra:
- 2 lyžice medu
- 4 lyžice sójovej omáčky
- 2 drvené strúčiky cesnaku
- 1–2 lyžice kórejskej pasty gochujang (môžete nahradiť akoukoľvek chilli pastou)
- 2 lyžice trstinového cukru
- 2 lyžice ryžového vínneho octu
- soľ podľa chuti
Postup
- Predhrejte rúru na 180 ° C a veľký plech vyložte papierom na pečenie.
- Zmiešajte všetky prísady na glazúru a dobre premiešajte.
- Ochutnajte a prípavne dochuťte.
- Na pripravený plech položte rebrá a zalejte viac ako polovicou glazúry.
- Vložte rebrá do rúry a nechajte ich piecť po dobu 20-25 minút, potom každých 10 minút potrite zvyšnou glazúrou.
- Po 40 minútach zvýšte teplotu na 220 ° C a nechajte rebrá skaramelizovať.
- Keď sú rebrá lepkavé a skaramelizované, vyberte z rúry a podávajte.