Rebierka v tomto recepte sa pečú pomaly a vďaka tomu vznikne úplne úžasný pokrm. Väčšina práce spočíva v tom, že sa všetko skombinuje dohromady, takže smelo do toho!
Ingrediencie
- 1 bravčové rebierka
- 2 lyžice trstinového cukru
- ½ lyžičky sušeného cesnaku
- ½ lyžičky sušenej cibule
- 1 lyžička tymiánu
- ½ lyžičky mletej horčice
- ½ lyžičky údené papriky
- podľa potreby soľ a korenie
- 1 šálka BBQ omáčky
Postup
- Opláchnite rebrá a osušte.
- Rebrá nakrájajte na 2 – 3 kusy.
- Zmiešajte všetko korenie a rebrá posypte zhora, zospodu aj zo strán.
- Vložte do misky a marinujte 6 – 8 hodín, ideálne cez noc.
- Predhrejte rúru na 120 stupňov Celzia.
- Rebrá zabaľte do alobalu a vložte do rúry.
- Pečte 2,5 – 3 hodiny.
- Hotové rebrá vyberte z rúry a z alobalu.
- Dajte rebrá na rošt a potrite BBQ omáčkou.
- Opečte z oboch strán, aby ste na vonkajšej strane rebier vytvorili chrumkavé opečené kôrky.