Chcete upiecť rebrá tak lahodné, že budú vaši hostia bojovať o posledný kúsok? Tento pokrm sa stane favoritom vášho večierka či neformálnej večere a pritom je tak jednoduchý!
Ingrediencie
- dvoje hovädzie rebrá
- 1 lyžica tekutého dymu
- 1 lyžica dijonskej horčice
- 1 lyžica chilli prášku
- 2 lyžice trstinového cukru
- 1 lyžica papriky
- 1 čajová lyžička koreniacej soli
- 1/2 lyžice mletej horčice
Postup
- Predhrejte rúru na 140 ° Celzia.
- Dva plechy na pečenie alebo pekáče vyložte alobalom.
- Vyberte hovädzie rebrá z obalu.
- Pokiaľ je membrána stále na zadnej strane, úplne ju odstráňte.
- V malej miske zmiešajte tekutý dym s horčicou.
- Vmiešajte do oboch strán rebier.
- V ďalšej malej miske zmiešajte všetky suché korenia a premiešajte.
- Posypte korením rebrá zo všetkých strán a vtierajte prsty, aby ste pokryli všetko mäso.
- Do alobalu umiestnite jedna rebrá a uzavrite ich do alobalu ako vrecko.
- Urobte to pre obe rebrá (budete mať dva balíčky).
- Umiestnite balíčky na plech vyložený alobalom a pečte 3 hodiny.
- Odoberte z alobalu a na poslednú hodinu vložte rebrá na plech.
- Rebrá pečte, kým nebudú mať 90 °, aby spadli z kosti, ešte asi 1 hodinu.
- Vyberte z rúry.
- Nechajte 20 minút odpočívať, potom nakrájajte a ihneď podávajte.