Hovädzie Stroganov

Hovädzie Stroganov

Recept na hovädzie rezančeky Stroganov má pôvod v ruskej kuchyni. Pre svoju ľahkú a rýchlu prípravu býva tiež označovaný ako minútkový guláš.

Ingrediencie

  • 400 g hovädzie sviečkové
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice masla
  • 1 menšia cibuľa
  • 200 g čerstvých šampiňónov
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžica múky
  • 250 ml hovädzieho vývaru
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 60 ml kyslej smotany
  • 1 lyžica worcestrovej omáčky
  • ½ lyžice dijonskej horčice
  • soľ
  • korenie

Postup

  • Mäso pokrájajte na rezančeky, cibuľu a cesnak na drobno, šampiňóny na plátky.
  • V hlbokej panvici rozohrejte olej, potom pridajte mäso a za občasného miešania dve minúty opekajte.
  • Opečené mäso vyberte z panvice, prikryte a dajte bokom.
  • Do panvice pridajte maslo, cibuľu a šampiňóny a opekajte asi 8 minút, kým huby nepustia vodu.
  • Pridajte cesnak a nechajte rozvoňať.
  • Poprášte múkou a zhruba minútu za stáleho miešania opekajte.
  • Zmes podlejte vývarom, poriadne od dna prepláchnite, pridajte smotanu na šľahanie a duste niekoľko minút.
  • Do misky s kyslou smotanou dajte dve lyžice omáčky z panvice a premiešajte, až potom ju pozvoľna vlejte do panvice.
  • Pridajte worcester, horčicu, soľ a korenie a opečené mäso aj so všetkou šťavou, ktorá sa z neho uvoľnila.
  • Premiešajte a pozvoľna priveďte do varu.
  • Podávajte so zemiakmi, s ryžou, s cestovinami alebo s hranolčekmi.
Kúsky mäsa a šampiňónov v smotanovej omáčke
Zdroj: natashaskitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.