Hovädzie rezančeky po cigánsku

Hovädzie rezančeky po cigánsku

Skvelá kombinácia zeleninovej omáčky a krehkého mäsa. S domácou knedľou je to úplná lahoda.

Ingrediencie

  • 380 g hovädzieho stehna
  • 1 zelená paprika
  • 1 plechovka krájaných paradajok
  • 100 g kyslej smotany
  • 1,5 lyžice údené papriky
  • 1 lyžica oleja
  • soľ
  • korenie
  • čerstvá petržlen na ozdobu

Postup

  • Mäso a papriku očistite a pokrájajte na plátky.
  • Vo väčšej panvici rozohrejte olej, pridajte mäso a papriku a opekajte 3-4 minúty.
  • Pridajte paradajky z plechovky, premiešajte, znížte plameň a duste 10 minút.
  • Dochuťte soľou a korením a opatrne vmiešajte po jednotlivých lyžiciach vmiešajte kyslú smotanu.
  • Pokiaľ je omáčka príliš hustá môžete ju zriediť vodou.
  • Prehrejte, posypte čerstvou petržlenovou vňaťou a podávajte s karlovarskou knedľou alebo s ryžou.
Mäsová omáčka so zeleninou s tromi karlovarskými knedľami
Zdroj: cookidoo.co.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.