Indický recept ľahko pikantnej chuti, ktorú v prípade potreby môžete zjemniť. Stačí keď pridáte viac bieleho jogurtu.
Ingrediencie
- 200 g hovädzie sviečkové
- 1 väčšia cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 plechovka kájaných paradajok
- 2 lyžice bieleho jogurtu
- 2 lyžice masla
- 1 kocka hovädzieho bujónu alebo 100 ml hovädzieho vývaru
- 1 lyžica kukuričnej múky
- 5 klinčekov
- 3 guličky nového korenia
- 1 bobkový list
- 2 lyžice curry
- ½ lyžičky škorice
- 5 guličiek čierneho korenia
- ½ lyžičky koriandorvých semienok
- 2 lístky šalvie
- 1 sušená chilli paprička tejo
- ½ lyžice cukru
- soľ
Postup
- Vo väčšej panvici rozpustite lyžicu masla, sprudka na ňom opečiete mäso nakrájané na rezančeky.
- Keď mäso zhnedne vyberte ho (vrátane šťavy) z panvice a dajte bokom.
- Do panvice dajte druhú lyžicu masla a pozvoľna na ňu osmažte nadrobno nakrájanú cibuľu.
- V mažiari rozdrvte najemno všetko korenie okrem bobkového listu a chilli papričky.
- Keď cibuľa zosklovatia zasypte ju zmesou korenia, pridajte bobkový list, čili papričku a najemno nasekaný cesnak a krátko opražte.
- Pridajte paradajky z plechovky, cukor a priveďte do varu.
- Do panvice vráťte mäso a podlejte vývarom, príp. Bujónom rozpusteným v horúcej vode.
- Prikryte pokrievkou a 20 minút duste na miernom plameni.
- Potom vmiešajte jogurt, poprášte múkou, premiešajte a varte ešte 10 minút, kým omáčka zhustne.
- Dochuťte soľou, v prípade potreby pridajte cukor alebo citrónovú šťavu.
- Takto upravené hovädzie rezančeky podávajte s ryžou alebo s indickými plackami.