S francúzskym receptom na mäso podusené vo víne budete zaručene oslavovať úspech.
Ingrediencie
- 300 g hovädzieho stehna
- 2 šalotky
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 500 ml hovädzieho vývaru
- 200 ml suchého červeného vína
- 2 lyžice múky
- 2 vetvičky tymiánu
- soľ
- korenie
- 1 lyžica oleja
- 1 lyžica masla
Postup
- Mäso nakrájajte na prúžky, šalotku a cesnak na drobno.
- V väčšej panvici rozohrejte olej a maslo, pridajte cibuľu a mäso a pozvoľna opečte kým sa mäso nezatiahne a cibuľa nezhnedne.
- Pridajte cesnak, pretlak a tymián, premiešajte a krátko opečte.
- Podlejte vínom, premiešajte a povarte.
- Prilejte vývar, zakryte pokrievkou a na miernom plameni duste 20 minút.
- Zaprášte múkou, premiešajte a ešte 10 minút povarte.
- Dochuťte soľou a korením a podávajte so zemiakovou kašou alebo so šťouchanými zemiakmi.