Talianske cestoviny trochu inak. Vyskúšajte tento jednoduchý recept na cestoviny s hlivou ustricovou a určite si pochutnáte.
Ingrediencie
- 500g špaget
- 2 hrnčeky nakrájané hlivy ustricovej
- 1 cibuľa
- 400g nakrájaných a olúpaných paradajok
- 1dc červeného vína
- Štipka chilli prášku (voliteľne)
- 4-5 strúčikov cesnaku
- Čerstvá bazalka
- Soľ, korenie
- 1-2 lyžice olivového oleja
Postup
- Hlivu nakrájajte, cibuľu nasekajte najemno a paradajky opláchnite a olúpte.
- Špagety uvarte podľa pokynov na balení, opláchnite a odložte bokom.
- Na panvici zohrejte olivový olej. Orestujte nasekanú cibuľku s cesnakom dozlatista.
- Potom pridajte nasekanú hlivu, zalejte vínom a restujte kým huby nezmäknú.
- Pridajte nakrájané a olúpané paradajky, bazalku, chilli, soľ a korenie.
- Varte ďalšie 2-3 minúty.
- Hotovú omáčku zmiešajte s cestovinami a podávajte s lístkami čerstvej bazalky.
Pre milovníkov húb tu máme ďalšie recepty na zapekané huby v 7 variantoch.