Špagety s hlivou a paradajkami

Špagety s hlivou a paradajkami

Talianske cestoviny trochu inak. Vyskúšajte tento jednoduchý recept na cestoviny s hlivou ustricovou a určite si pochutnáte.

Ingrediencie

  • 500g špaget
  • 2 hrnčeky nakrájané hlivy ustricovej
  • 1 cibuľa
  • 400g nakrájaných a olúpaných paradajok
  • 1dc červeného vína
  • Štipka chilli prášku (voliteľne)
  • 4-5 strúčikov cesnaku
  • Čerstvá bazalka
  • Soľ, korenie
  • 1-2 lyžice olivového oleja

Postup

  • Hlivu nakrájajte, cibuľu nasekajte najemno a paradajky opláchnite a olúpte.
  • Špagety uvarte podľa pokynov na balení, opláchnite a odložte bokom.
  • Na panvici zohrejte olivový olej. Orestujte nasekanú cibuľku s cesnakom dozlatista.
  • Potom pridajte nasekanú hlivu, zalejte vínom a restujte kým huby nezmäknú.
  • Pridajte nakrájané a olúpané paradajky, bazalku, chilli, soľ a korenie.
  • Varte ďalšie 2-3 minúty.
  • Hotovú omáčku zmiešajte s cestovinami a podávajte s lístkami čerstvej bazalky.
Paradajkové špagety s hubami a čerstvou bazalkou.
Zdroj: buzzfeed.com

Pre milovníkov húb tu máme ďalšie recepty na zapekané huby v 7 variantoch.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.