Hliva najlepšie chutí orestovaná na panvici. Vyskúšajte ju a spojte s akýmikoľvek cestovinami.
Ingrediencie
- 500g hlivy ustricovej
- 2 lyžice olivového oleja
- 3 strúčiky cesnaku
- 2-3 jarné cibuľky
- Soľ a mleté korenie
- Cestoviny
Postup
- Hlivu očistite, odrežte konce nožičiek a klobúky natrhajte či nakrájajte na menšie kúsky.
- V hlbokej panvici s pokrievkou si rozohrejte olivový olej, pridajte huby, prelisujte strúčiky cesnaku a restujte 2-3 minúty.
- Stiahnite oheň na nižšiu teplotu, premiešajte, zakryte pokrievkou a duste 5 minút.
- Medzitým si nakrájajte jarnú cibuľku a tesne pred podávaním jarnú cibuľku primiešajte do hlivy.
- Podľa chuti osoľte, okoreňte a chvíľku ešte poduste.
- Podávajte s uvarenými cestovinami a posypané jarnou cibuľkou.