Milovníci zapečených cestovín sa môžu svoj pokrm ozvláštniť práve hlivou ustricovitou. Pri varení môžete použiť namiesto mozzarelly napríklad nivu, goudu či akýkoľvek syr, ktorý máte radi.
Ingrediencie
- 1 balenie hlivy ustricovej
- 1 vajce
- 100ml mlieka alebo smotany
- 1 balenie mozzarelly
- 1 cibuľa
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- Cestoviny
- Hrsť bazalky alebo petržlenovej vňate
- Soľ a mleté korenie
- Mletá alebo celá rasca
Postup
- Najprv uvarte cestoviny podľa návodu na obale v osolenej vode.
- Predhrejte si rúru na 180°C.
- Cibuľu spoločne s cesnakom nasekajte na malé kocky. Nasekajte petržlenovú vňať.
- Hlivu umyte a nakrájajte na plátky.
- Na panvici zohrejte olivový olej, pridajte cibuľu, cesnak a restujte asi 1 minútu. Pridajte rascu a ešte chvíľku restujte.
- Potom pridajte nakrájanú hlivu, osoľte a počkajte, kým hliva nepustí vodu.
- Nechajte dusiť asi 3 minúty, potom pridajte petržlenovú vňať a krátko prehrejte.
- Podľa chuti okoreňte, osoľte.
- Odkvapkané cestoviny zmiešajte s hubami, dajte do pekáča či zapekacej misy a pečte.
- Rozšľahajte vajcia s mliekom či smotanou a nalejte na cestoviny.
- Mozzarellu roztrhajte a dajte navrch na cestoviny.
- Pečte asi 15 minút do zozlatnutia.