Tagliatelle s kuracím mäsom a špenátom

Tagliatelle s kuracím mäsom a špenátom

Tento recept na cestoviny so špenátom a kuracím mäsom je naozaj delikatesa! Druh cestovín môžete zvoliť aký máte radi.

Ingrediencie

  • 300g cestovín (tagliatelle sú ideálnymi)
  • 400g mrazeného špenátu (ideálne listový)
  • 300g kuracích pŕs
  • 200-250ml smotany na šľahanie (33%)
  • 1ks cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 100g eidamu či goudy
  • Tavený syr (podľa chuti)
  • Soľ a korenie
  • Maslo alebo olivový olej

Postup

  • Na masle alebo olivovom oleji orestujte nakrájané kuracie prsia a dajte bokom.
  • Cibuľku nakrájajte najemno a osmažte do zlatista, potom pridajte mrazený špenát a nechajte prevariť.
  • Potom do neho prelisujte cesnak, zalejte smotanou a chvíľku povarte.
  • Pridajte tavený syr, nastrúhaný syr a varte do zhustnutia.
  • Podľa chuti osoľte, okoreňte.
  • Podľa návodu uvarte cestoviny v osolenej vode.
  • Nakoniec cestoviny zmiešajte so špenátovou omáčkou a podávajte.
Smotanové cestoviny so špenátom a kuraťom.
Zdroj: goodtoknow.co.uk

Zostal vám špenát a neviete, čo s ním? Urobte si napríklad slané raňajky v podobe palaciniek so špenátom!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.