Krémová syrová omáčka s kuracím mäsom a špenátom – nestarnúca klasika vynikajúcej chuti. Vyskúšajte ju!
Ingrediencie
- 400g mrazeného listového špenátu
- 250ml smotany na šľahanie/na varenie
- 250g kuracích pŕs
- 1ks vajcia
- 100g nivy
- Penne cestoviny
- Olivový olej
- Soľ
Postup
- Najprv očistite kuracie mäso a nakrájajte na rezančeky. Potom ho osoľte a premiešajte s rozmiešaným vajíčkom.
- Na panvici rozpáľte olivový olej a orestujte kuracie kúsky. Dajte bokom.
- Medzitým uvarte podľa návodu cestoviny v osolenej vode.
- Nivu nastrúhajte či nakrájajte na menšie kúsky. Listový špenát duste na panvici spoločne so smotanou.
- Potom, čo je špenát rozpustený, pridajte nastrúhanú nivu a varte do zhustnutia.
- Do omáčky pridajte osmažené kuracie mäso a uvarené cestoviny. Premiešajte a ešte krátko povarte.
- Hotový pokrm ihneď podávajte ako hlavný chod.
Poradíme vám s voľbou vhodného sporáka. Hodnotili sme voľne stojace kombinované sporáky . Zaujíma vás, ako v našom testovaní obstáli?