Šľahačka či smotana je jednou z typických ingrediencií, ktorá sa do receptov na paprike obvykle pridáva. Výsledkom je krémová omáčka lahodnej chuti.
Ingrediencie:
- 4 bravčové kotlety
- 1 šálka šampiňónov
- 3 strúčiky cesnaku
- 1/2 šálky kuracieho vývaru
- 1 a 1/2 šálky šľahačky
- 2 PL masla
- 2 PL olivového oleja
- 1 PL čerstvej nasekanej petržlenovej vňate
- 1 PL sladkej papriky
- soľ, korenie
Postup:
- V menšej miske zmiešajte prelisovaný cesnak, papriku, soľ a korenie.
- Umyté a osušené bravčové kotlety touto zmesou veľmi dôkladne potrite.
- V hlbokej panvici rozohrejte olivový olej a maslo.
- Následne bravčové mäso na panvici orestujte z oboch strán, približne 3-5 minút.
- Potom kotlety vyberte z panvice a na zvyšnom oleji so zmesou korenia orestujte na plátky pokrájané šampiňóny.
- Povarte približne 5 minút, kým šampiňóny nezmäknú.
- Prilejte do hrnca kurací vývar a šľahačku.
- Vráťte späť do panvice bravčové mäso.
- Za občasného miešania povarte do zhustnutia, pokiaľ nie sú kotlety mäkké.
Bravčové na paprike so smotanovou omáčkou a šampiňónmi podávajte najlepšie s ryžou, posypané čerstvou petržlenovou vňaťou.