Veľmi jednoduchý recept iba z niekoľkých málo ingrediencií. Vyskúšajte, uvidíte, že výsledkom budete veľmi príjemne prekvapení.
Ingrediencie:
- 500 g bravčového mäsa, napríklad pliecko alebo stehno
- 3/4 šálky šľahačky
- 1 PL masla
- 4 čajové lyžičky sladkej papriky
- 1 čajová lyžička hladkej múky
- soľ, korenie
Postup:
- Bravčové mäso umyte a nakrájajte na menšie kocky.
- Tieto kocky následne poprášte múkou a posypte soľou, čiernym korením a sladkou paprikou.
- V hrnci rozohrejte maslo a kúsky mäsa na ňom zo všetkých strán orestujte, približne 4-5 minút.
- Prilejte do hrnca smotanu a prípadne zvyšok papriky, ktorý vám zostal po okorenení mäsa.
- Varte za občasného miešania približne 8-10 minút, kým bude mäso úplne mäkké.
Takto pripravené bravčové na paprike sa najčastejšie podáva s cestovinami.