Bravčový paprikáš po maďarsky

Bravčový paprikáš po maďarsky

Paprika je v maďarskej kuchyni veľmi obľúbeným korením, ktoré sa pridáva do radu pokrmov. Vyskúšajte bravčovú podobu populárneho paprikáša!

Ingrediencie:

  • 500 g bravčového mäsa
  • 1 a 1/2 šálky nakrájanej cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 šálka nakrájanej maďarskej papriky
  • 1 šálka kuracieho vývaru
  • 1/2 šálky suchého bieleho vína
  • 3 PL kyslej smotany
  • 1 PL jablčného octu
  • 3 PL sladkej papriky
  • 2 PL hladkej múky
  • 2 PL paradajkového pyré
  • 1 čajová lyžička čerstvého tymiánu
  • 5 čajových lyžičiek olivového oleja
  • soľ, korenie

Postup:

  1. V hrnci či hlbšej panvici zahrejte olej a zľahka na ňom orestujte kúsky bravčového mäsa, ktoré ste predtým posypali soľou a korením.
  2. Následne mäso vyberte a do panvice dajte restovať nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak.
  3. Pridajte nakrájanú papriku a restujte približne 3-4 minúty, kým nezmäkne.
  4. Pridajte múku, paradajkový pretlak, tymian a sladkú papriku.
  5. Dôkladne premiešajte a prilejte biele víno.
  6. Povarte približne minútu a potom pridajte vývar a jablkový ocot.
  7. Následne do panvice pridajte späť kúsky bravčového mäsa a varte ešte približne 5-10 minút, domäkka.
  8. Keď je mäso mäkké, panvicu z ohňa odstavte a vmiešajte kyslú smotanu.
  9. Ochutnajte a prípadne dochuťte soľou a korením.

Paprikáš sa v Maďarsku podáva predovšetkým s rezancami, skvele ale chutí s akýmikoľvek cestovinami i žemľovou knedľou.

Tanier s tradičným maďarským paprikášom z bravčového mäsa
zdroj: ouichefnetwork.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.