Ak máte radi pikantnejšie pokrmy, môžete jednu lyžičku sladkej papriky nahradiť paprikou pálivou.
Ingrediencie:
- 400 g bravčového mäsa
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 a 1/2 šálky kuracieho vývaru
- 1/2 šálky kyslej smotany
- 3 PL olivového oleja
- 5 čajových lyžičiek sladkej papriky
- soľ, korenie
Postup:
- V hrnci s olivovým olejom zľahka orestujte nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak.
- Následne k zmesi pridajte plátky bravčového mäsa a z oboch strán niekoľko minút restujte.
- Následne prilejte kurací vývar, pridajte papriku, soľ a korenie.
- Zakryte pokrievkou a varte približne 15 minút.
- Pridajte kyslú smotanu a za občasného miešania povarte ešte 5 minút.
- Pokiaľ je omáčka málo hustá, vmiešajte trochu kukuričného škrobu.
Servírujte s karlovarskou či žemľovou knedľou.