Plátky z bravčového mäsa s paprikovo-smotanovou omáčkou

Plátky z bravčového mäsa s paprikovo-smotanovou omáčkou

Ak máte radi pikantnejšie pokrmy, môžete jednu lyžičku sladkej papriky nahradiť paprikou pálivou.

Ingrediencie:

  • 400 g bravčového mäsa
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 a 1/2 šálky kuracieho vývaru
  • 1/2 šálky kyslej smotany
  • 3 PL olivového oleja
  • 5 čajových lyžičiek sladkej papriky
  • soľ, korenie

Postup:

  1. V hrnci s olivovým olejom zľahka orestujte nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak.
  2. Následne k zmesi pridajte plátky bravčového mäsa a z oboch strán niekoľko minút restujte.
  3. Následne prilejte kurací vývar, pridajte papriku, soľ a korenie.
  4. Zakryte pokrievkou a varte približne 15 minút.
  5. Pridajte kyslú smotanu a za občasného miešania povarte ešte 5 minút.
  6. Pokiaľ je omáčka málo hustá, vmiešajte trochu kukuričného škrobu.

Servírujte s karlovarskou či žemľovou knedľou.

Bravčové plátky s karlovarkou knedľou v paprikovo-smotanovej omáčke
zdroj: thestaffcanteen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.