Chuť bravčového mäsa je v tomto recepte zvýraznená nielen klasicky paprikou a smotanou, ale aj šampiňónmi a zmesou korenia.
Ingrediencie:
- 500 g bravčového pleca
- 200 g šampiňónov
- 1 cibuľa
- 2 paradajky
- 1 šálka kuracieho vývaru
- 2/3 šálky kyslej smotany
- 3 PL olivového oleja
- 1 PL sušeného mletého cesnaku
- 2 PL sladkej papriky
- 1/2 čajovej lyžičky sušeného tymiánu
- 1/2 čajovej lyžičky sušenej mletej rasce
- 3 PL paradajkového pyré
- soľ, korenie
Postup:
- Bravčové mäso nakrájajte na menšie kúsky či rezančeky.
- Vložte mäso do misky a zmiešajte s jednou polievkovou lyžicou sladkej papriky, soľou a čiernym korením.
- Na panvici zohrejte olivový olej a niekoľko minút na ňom okorenené bravčové mäso restujte.
- Následne mäso z panvice vyberte a do rovnakej panvice vložte na plátky nakrájané šampiňóny.
- Povarte približne 5 minút.
- Vyberte z panvice huby a do panvice vložte nakrájanú cibuľu a nechajte ju zosklovatieť.
- Potom pridajte cesnak, zostávajúcu polievkovú lyžicu sladkej papriky, tymian, rascu a povarte 1-2 minúty.
- Pridajte nakrájané paradajky, kuracie vývar a paradajkové pyré.
- Varte približne 10 minút.
- Potom vráťte späť do panvice bravčové mäso a šampiňóny, priklopte a varte ešte ďalších 10 minút domäkka.
- Vypnite oheň a vmiešajte do zmesi kyslú smotanu.
Toto bravčové na paprike so šampiňónmi môžete podávať s žemľovou knedľou, cestovinami či ryžou.