Ľahký, ale zároveň výživný šalát, ktorého výsledná chuť je tvorená kombináciou mnohých netradičných ingrediencií.
Ingrediencie:
- 400 g bažantích pŕs
- 150 g zelených fazuľkových strukov
- 100 g varených jedlých gaštanov
- 1 granátové jablko
- 1 krajec chleba
- 1 PL čerstvého tymiánu
- 1 PL masla
- 2 PL oleja
- rukola
- soľ
Dresing
- 2 PL kyslej smotany
- 1 PL olivového oleja
- 1/2 PL jablčného octu
- 1 čajová lyžička dijonskej horčice
Postup:
- V miske zmiešajte dohromady všetky ingrediencie na dresing, teda kyslú smotanu, dijonskú horčicu, olivový olej a jablkový ocot.
- Na panvici zohrejte jednu polievkovú lyžicu oleja a opražte na ňom na kúsky nakrájaný krajec chleba.
- V priebehu vyprážania pridajte soľ a tymian.
- Keď sú krutóny zlatisté, odstráňte ich bokom a nechajte vychladnúť.
- V medziobdobí na rovnakej panvici rozohrejte maslo a zvyšok oleja.
- Následne na panvici z oboch strán orestujte na plátky pokrájané bažantie prsia a gaštany, približne 5-8 minút.
- Súčasne povarte v hrnci so slanou vodou zelené fazuľky domäkka.
- Keď sú zelené fazuľky, mäso a gaštany hotové, vložte ich na tanier.
- Pridajte rukolu a kúsky granátového jablka.
- Premiešajte a na záver pokvapkajte dresingom.
Šalát s bažantím mäsom, gaštanmi, fazuľkami a opečenými krutónmi servírujte najlepšie s čerstvým pečivom.