Jemné kúsky kalamár namočené v cmare, potom obalené v korenenej múke a vyprážané do zlatohneda, sú rýchly a jednoduchý predjedlo, ktoré môže smelo konkurovať jedlu v hociktorej lepšej reštaurácii.
Ingrediencie
- 450 g kalamárových krúžkov a chápadiel
- 1 šálka cmaru
- 1 a 1/2 šálky hladkej múky
- 2 lyžičky soli a viac na servírovanie
- 1/2 lyžičky údené alebo normálnej papriky
- 1/4 čajového korenia
- 1/4 lyžičky sušeného cesnaku
- rastlinný olej na vyprážanie
- 2 lyžičky nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
Postup
- Vložte kalamáre do misky s cmarom a premiešajte, aby sa ingrediencie poriadne spojili.
- Misku prikryte a nechajte aspoň 30 minút v chlade.
- Zahrejte v hlbokej panvici poriadnu vrstvu oleja na cca 190 stupňov C.
- Múku, soľ, papriku, korenie a sušený cesnak dajte do misky a poriadne premiešajte.
- Vyberte kalamáre z cmaru a obaľte ich postupne v zmesi z múky a korenia.
- Do oleja vložte 8-10 kusov kalamárov.
- Vymažte 2-3 minúty alebo do zlatista.
- Vyberte kalamáre z oleja a položte ich na papierové utierky kvôli odstráneniu prebytočnej mastnoty.
- Opakujte postup so zvyšnými kalamáre.
- Ak chcete, kalamáre dosoľte a posypte nasekanou petržlenovou vňaťou.
- Ihneď podávajte.