Jednoduché a zároveň chutné jedlo, ktorého ugrilovanie vám zaberie iba päť minút. Je to skvelý spôsob, ako si pochutnať na morských plodoch bez toho, aby ste museli zamieriť do reštaurácie.
Ingrediencie
- tuby kalamár s hmotnosťou 250 gramov
- 1 šálka čerstvej citrónovej šťavy
- hrubo mleté korenie
- 1 lyžica nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
Postup
- Kalamáre dobre očistite pod tečúcou vodou.
- Pokiaľ je na dne stále prichytená malá membrána alebo sval, odrežte ho, aby mohla voda voľne pretekať tubou.
- Nechajte uschnúť.
- Položte kalamáre do plytkej misky.
- Zalite čerstvou citrónovou šťavou.
- Zakryte plastovou fóliou a vložte do chladničky na 40 minút.
- Zahrejte gril na vysokú teplotu.
- Vyberte kalamáre z chladničky a vylejte citrónovú šťavu.
- Gril potrite rastlinným olejom a zahrejte na strednú teplotu.
- Kalamáre grilujte po dobu 2-3 minút z každej strany (mali by byť biele a pevné).
- Nakrájajte kalamáre na krúžky a dajte do misy.
- Premiešajte s korením a čerstvou petržlenovou vňaťou.
- Podávajte ihneď a za tepla.
- Užite si to!