Restované kalamáre s cesnakom

Restované kalamáre s cesnakom

Jemné kalamáre s pár ingredienciami restované iba pár minút. Podávajte s citrónom pre kyslosť a chrumkavým chlebom na naberanie zvyškov cesnakovo-máslovej omáčky. Je to delikatesa!

Ingrediencie

  • 500 g očistených kalamár (telá nakrájajte na krúžky a chápadlá nechajte celé)
  • lyžice extra panenského olivového oleja
  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžičky drveného cesnaku
  • 1 lyžica nahrubo nasekaných listov petržlenu
  • soľ podľa chuti
  • čerstvo mleté čierne korenie
  • 1 citrón, nakrájaný na osminky

Postup

  1. Kalamáre osušte papierovým obrúskom.
  2. Vo veľkej panvici rozpáľte olej na vysokú teplotu.
  3. Pridajte kalamáre, potom pridajte maslo, cesnak a petržlenovú vňať.
  4. Dochuťte soľou a korením.
  5. Restujte a počas restovania kalamáre prehadzujte, kým nie sú hotové (trvá to cca 1 – 2 minúty).
  6. Dosoľte, okoreňte a podávajte s citrónom.
Restované kalmáre s petržlenovou vňaťou a citrónom
www.chowhound.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.