Citrónová bábovka s jogurtom

Citrónová bábovka s jogurtom

Obľúbený taliansky recept na ľahkú bábovku, ktorú rad Talianov s obľubou konzumuje spoločne so šálkou silného espressa.

Ingrediencie:

  • 4 vajcia
  • 2 šálky hladkej múky
  • 1 šálka cukru
  • 1/2 šálky gréckeho jogurtu
  • 1/2 šálky olivového oleja
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
  • 1/2 čajovej lyžičky jedlej sódy
  • štipka soli

Postup:

  1. Predhrejte si rúru na 180°C.
  2. V miske pomocou mixéra vyšľahajte vajcia s cukrom.
  3. Pridajte jogurt, olej, vanilkový extrakt a citrónovú kôru.
  4. Dôkladne premiešajte.
  5. Následne pridajte postupne preosiatu múku, prášok do pečiva, jedlú sódu a štipku soli.
  6. Všetko dôkladne premiešajte a vypracujte do podoby jednoliateho cesta.
  7. Zmes následne prelejte do vymastenej a múkou vysypanej formy na bábovku.
  8. Pečte približne po dobu 35-40 minút.
Jogurtový múčnik s citrónom
zdroj: marcellinaincucina.com

Tip: Ak chceme, aby bola bábovka naozaj veľmi rumovo-citrónová, urobíme si na nej ešte citrónovú polevu a prilejeme do nej aj trošku rumu.

Ak chceme naopak chuť citróna trochu zjemniť, prípadne môžeme skúsiť čokoládovú polevu s rumom.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.