Nadýchaná, vláčna a lahodná. Presne taká je táto jogurtová bábovka, ktorej príprava nezaberie viac ako 15 minút. Výsledok rozhodne stojí za to. Pokiaľ patríte k naozajstným milovníkom sladkého a najmä báboviek, potom mrknite na najlepšie recepty na bábovky s tvarohom .

Ingrediencie:

  • 3 vajcia
  • 130 g práškového cukru
  • 110 g stolného oleja
  • 110 g prírodného jogurtu
  • Šťava a kôra z 1 chemicky neošetreného citróna
  • 260 g polohrubej múky
  • 1 vrecúško kypriaceho prášku do pečiva
  • Štipka soli

Postup:

  • Začneme tým, že si predhrejeme rúru na 175 stupňov.
  • Bábovkovú formu vymastíme maslom a vysypeme múkou.
  • Do misy dáme vajcia a cukor a šľaháme do peny niekoľko minút.
  • Potom prilejeme olej s jogurtom, citrónovú šťavu a zamiešame.
  • Prisypeme citrónovú kôru, múku zmiešanú s práškom do pečiva a osolíme.
  • Dôkladne ešte naposledy premiešame a nalejeme do pripravenej formy.
  • Pečieme zhruba 45 – 50 minút a prepečenie si skontrolujeme pomocou špajle v strednej časti bábovky.
  • Po upečení necháme chvíľu odpočinúť a potom hneď vyklopíme na mriežku, kde necháme vychladnúť.
  • Vychladnutú bábovku posypeme cukrom, alebo ju polejeme citrónovou polevou.
Múčnik s úžasnou vôňou citróna z jogurtu.
Zdroj: https://www.backenmachtgluecklich.de/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.