Šťavnatá jogurtová bábovka s avokádom

Šťavnatá jogurtová bábovka s avokádom

Patríte k fanúšikom avokáda, ale viac ako zeleninový šalát ste s ním zatiaľ neskúšali? To je veľká chyba, pretože táto bábovka s jogurtom a avokádom je úplná lahôdka.

Má veľmi dobrú konzistenciu a jej príprava je ľahká. K receptu sme priložili aj inštruktážne video, ako správne spracovať avokádo.

Ingrediencie:

  • 5 vajec
  • 1 zrelé avokádo
  • 150 g kryštálového cukru
  • Štipka soli
  • Strúhaná kôra z 1 chemicky neošetreného citróna
  • 120 ml oleja
  • 300 g jogurtu (biely, prírodný)
  • 350 g múky
  • 1 vrecúško kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 vrecko vanilkového cukru
  • 2 lyžice čerstvej citrónovej šťavy
  • 200 g práškového cukru
  • Pistácie ako dekorácia

Postup:

  • Najskôr zo všetkého prepolíme avokádo, vyberieme kôstku a pomocou lyžice vylúpneme dužinu do menšej misky, kde ju vidličkou roztlačíme.
  • Do inej misy rozklepneme vajcia, prisypeme kryštálový cukor, štipku soli a pomocou ručného mixéra šľaháme 10 minút.
  • Akonáhle sú vajcia pekne našľahané, začneme pomaly prilievať olej a mixujeme na najnižší stupeň.
  • Prilejeme jogurt a miešame ďalej.
  • Vypneme mixér, pridáme dužinu z avokáda, nastrúhanú citrónovú kôru, vanilkový cukor a premiešame mixérom zapnutým na najvyšší stupeň.
  • Potom zmiešame múku s kypriacim práškom a po častiach sypeme do cesta a vareškou premiešame.
  • Formu na bábovku vymastíme maslom a vysypeme múkou či strúhankou.
  • Vlejeme hotové cesto, uhladíme a pečieme v rúre predhriatej na 160 ° C asi 70 minút.
  • Špajlí musíme skontrolovať, či je bábovka dostatočne prepečená, prípadne ešte pridať pár minút pečenia.
  • Vypneme rúru, otvoríme dvierka a necháme bábovku vo vnútri „dôjsť“.
  • Potom vyberieme formu z rúry a bábovku vyklopíme na kuchynskú mriežku, kde ju necháme vychladnúť.
  • Medzitým v miske zmiešame citrónovú šťavu s práškovým cukrom, aby vznikla hladká poleva bez kúskov.
  • Tou potom prelejeme vychladnutú bábovku a posypeme na kúsky nasekanými pistáciami.
  • Necháme zatuhnúť a môžeme servírovať.
Avokádový múčnik s citrónovým prelivom.
Zdroj: https://castlemaker.de/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.