Múčnik z jogurtu s bobuľovým ovocím

Múčnik z jogurtu s bobuľovým ovocím

Bobuľové ovocie má veľmi špecifickú chuť av akomkoľvek múčniku je vynikajúce. Keď sa navyše spoja s jogurtom, je výsledná „buchta“ dokonale jemná, vláčna a šťavnatá.

Ingrediencie:

  • 200 g kešu orieškov
  • 250 g zmäknutého čerstvého masla
  • 50 g mletých mandlí
  • 150 g bobuľového ovocia (ideálne mix, ale môže byť aj jeden druh)
  • 160 g svetlého medu
  • 2 lyžičky vanilkového cukru
  • Štipka soli
  • 2 žĺtky
  • 2 celé vajcia
  • 1 chemicky neošetrený citrón
  • 100 g prírodného jogurtu
  • 2 polievkové lyžice plnotučného mlieka
  • 125 g celozrnnej múky
  • 125 g ryžovej múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva

Postup:

  • Kešu oriešky dáme do misky a zalejeme vodou, aby boli úplne ponorené.
  • Necháme ich namočené zhruba 2 hodiny.
  • Potom si predhrejeme rúru na 190 °C.
  • Bábovkovú formu vymastíme tukom a vysypeme mletými mandľami.
  • Bobuľové ovocie očistíme a dôkladne prepláchneme, potom necháme odkvapkať.
  • V miske zmiešame maslo, med, vanilkový cukor a štipku soli.
  • Pridáme vajcia aj žĺtky a opäť zamiešame.
  • Citrón starostlivo umyjeme, osušíme, potom z neho na jemnom strúhadle nastrúhame kôru a nakoniec ho prepolíme, vytlačíme šťavu a všetko pridáme k maslu s medom.
  • K tomu prilejeme jogurt s mliekom a všetko premiešame.
  • Oba druhy múky zmiešame s mletými mandľami a zašľaháme cestá.
  • Ako posledné vmiešame bobuľové ovocie a ešte raz premiešame.
  • Cesto vlejeme do nachystanej formy, dobre uhladíme a vložíme do predhriatej rúry.
  • Pečieme tak 45 – 60 minút do zlatohnedého odtieňa.
  • Po upečení vyberieme bábovku z rúry a necháme chvíľu vychladnúť.
  • Až potom ju vyklopíme na mriežku a necháme úplne vychladnúť.
  • Môžeme pocukrovať, nechať len tak bez ničoho alebo preliať obľúbenou polevou.
Buchta z celozrnnej múky s jogurtom, mandľami a kešu orieškami.
Zdroj: https://eatsmarter.de/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.